Werkervaringstrajecten

Het werk waar mensen voor kiezen is heel verschillend. BLOEM! heeft werkervaringsplekken bij musea, bij winkels, in de horeca of bij kleine ambachtelijke bedrijven. De één werkt liever met z’n handen, de ander met z’n hoofd.

Hoe werkt het?

Kies je voor een BLOEM! traject, dan heb je eerst een gesprek met de jobcoach van BLOEM! over:
wat je wil en kunt
wat je wil leren en
welke werkomgeving het beste bij je past.

De jobcoach zal ook vragen welke bedrijven joú geschikt lijken. Heb je iets op het oog? Dan bespreekt de jobcoach met het bedrijf of zij een werkervaringsplek voor jou willen maken.

En dan?

Heb je eenmaal een plek, dan ga je aan de slag. Je werkt mee op de gewone werkvloer onder begeleiding van de leidinggevende van die plek. Ongeveer eens per maand heb je een gesprek met de jobcoach om te kijken hoe het gaat en wat je volgende stap kan zijn. Ook tussendoor kun je de jobcoach altijd bereiken voor vragen of als je steun nodig hebt.

Hoe lang je deze werkervaring bij een organisatie opdoet, stem je af met je jobcoach en de leidinggevende op de werkplek. In de regel duurt dit tussen de drie en de twaalf maanden.

Daarnaast ga je met je jobcoach in gesprek over je ervaringen en hoe nu verder. Welke stappen zet je na zo’n werkervaringsperiode? Kan en wil je door naar een betaalde baan of heb je meer tijd en ondersteuning nodig? Is betaald werk haalbaar? Zo niet dan kijken we of vrijwilligerswerk of dagbesteding een goede invulling kan zijn.

Vergoedingen

De vergoeding bedraagt één euro per uur. De hoogte van de vergoeding hangt dus af van het aantal uren dat je werkt. Dit is met behoud van uitkering.

Heb ik na BLOEM! gelijk een baan?

Een BLOEM! traject geeft je werkervaring en inzicht in je mogelijkheden. De kans op betaald werk wordt hierdoor groter.

Zijn er kosten?

Jobcoaching door BLOEM! is gratis voor de deelnemers uit Amsterdam. De jobcoach gaat daarvoor samen met jou een indicatie aanvragen bij het Buurtteam in jouw buurt. Heb je een bijstandsuitkering of een uitkering van het UWV? Dan regelt de jobcoach dat je toestemming krijgt van hen.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden of meer informatie. Je kan ons bellen en/of mailen.

Carla Schröder is bereikbaar op nummer 06 – 308 05 565 of via carla@landzijde.nl

Tjitske Kooistra is bereikbaar op nummer 06 – 221 66 174 of via tjitske@landzijde.nl